Sabine

Opties voor iedereen!

Een zak chips gaat er bij veel mensen bijna altijd wel in, maar we weten ook dat het niet bepaald gezond is. Heb jij zin om te snacken, maar wil je het niet al te gek maken? Wij delen 20 ideeën voor verantwoorde tussendoortjes. 

1. Komkommer

Ze zeggen dat het aantal calorieën wat je verbrand tijdens het eten van een komkommer, hoger is dan het aantal calorieën dat je binnenkrijgt. Dus, eigenlijk is het eten van komkommer gewoon een soort sport. Hoe fijn is dat? Komkommer bevat veel water, dus je zal er ook best een vol gevoel van krijgen.

2. Beschuit

Een beschuit bevat weinig calorieën en is te variëren met oneindig veel toppings. Kies bijvoorbeeld voor aardbeien. Een beschuitje met aardbeien bevat maar 66 calorieën en is ontzettend lekker. Wel zonder suiker natuurlijk!

3. Soepje

Heb je trek in wat hartigs? Maak dan een soepje. Kies voor een heldere bouillon, aangezien deze vaak weinig calorieën bevatten. Pas wel op dat je een niet té zoute variant kiest.

4. Avocado

Een avocado bevat veel gezonde vetten waardoor je een verzadigd gevoel zal krijgen. Eet een halve, aangezien je anders niet onder de 100 calorieën blijft! De avocado breng je op smaak met wat peper, zout en citroensap.

5. Garnalen

Deze valt onder de categorie: high-class tussendoortjes. Kook 8 grote garnalen en dip ze in een chilisausje. Onder de 100 calorieën, superlekker, gezond en een keer wat anders!

6. Druiven

Ideaal fruit om te snacken: een tros druiven. Druiven bevatten wel veel suiker, dus ondanks dat het een fruitsoort is, betekent dit niet dat je er eindeloos van kan eten. Met een tros druiven blijf je onder de 100 calorieën. Rood of groen, kies je favoriet!

7. Worteltjes met hummus

Wanneer je nog nooit van deze combinatie gehoord hebt, dan kan je er waarschijnlijk niet een voorstelling bij maken. Toch wil je niets anders meer wanneer je deze gouden combinatie eenmaal geproefd hebt. Want wortels met hummus zijn dé perfecte snack! Eet er niet teveel, want ook hier geldt dat je bij ongeveer 10 miniwortels je al aan de 100 calorieën zit.

8.Olijven

Ze zijn vaak ± 7 calorieën per stuk. Dat is niet veel! Kies voor een groene of zwarte olijf, maar waak jezelf wel voor de varianten met olijfolie of fetakaas. Deze bevatten natuurlijk wel wat meer calorieën.

9. Amandelen

Niet een hele bak, maar een handje vol. Amandelen zijn niet per se dikmakers, maar wanneer je er een stuk of 15 eet, zit je aan je maximum. De amandelen zijn enorm gezond en zorgen -in tegenstelling tot andere tussendoortjes- voor een verzadigd gevoel. Dat is fijn!

10. Blauwe bessen

Een snack waar je wél veel van kan eten, aangezien je zelfs bij 150 gram nog onder de 100 calorieën zit. Blauwe bessen bevatten veel vezels, waardoor je een verzadigd gevoel krijgt. Daarnaast zorgen die vezels ook voor een goede stoelgang.

11. Waterijsjes

Yes, hier worden we blij van. Wanneer je zin hebt in iets zoets, kan je prima kiezen voor een waterijsje. Een Festini ijsje bevat zo’n 50 calorieën en een Raketje slechts 40 calorieën.

12. Chocolade

Wat? Ja, chocolade. Maar dan wel de pure variant. Je ‘mag’ zo’n drie blokjes tot je aan het maximum van 100 calorieën zit. Heel langzaam genieten dan maar.

13. Popcorn

Wil je iets te snacken tijdens de film? Kies dan voor popcorn. Wanneer je ‘m zelf maakt is het de meest gezonde variant, aangezien je hierbij zelf bepaalt hoeveel boter of zout je over de gepofte maisstukjes strooit. Heb je hier geen zin in? Kies dan voor een zoute variant, aangezien deze de minste calorieën bevat.

14. Rijstwafels

Rijstwafels eet je zonder of met beleg. Een gezond tussendoortje met maar weinig calorieën. Pas wel op met de toppings, aangezien je hierdoor al snel boven de 100 calorieën zit! Kies bijvoorbeeld voor een plakje kipfilet of een laagje smeerkaas.

15. Gekookt eitje

Een gekookt eitje bevat slechts 75 calorieën en is daarom een prima tussendoortje. Strooi er een klein beetje peper en zout overheen, zodat het nog lekkerder smaakt.

16. Edamame bonen

Eentje voor onder de categorie: exotische tussendoortjes. Koop de edamame bonen bij de toko en vries de zak in. Je kookt water in een steelpannetje en voegt vervolgens de bonen mét schil voor 5 minuten toe in het pannetje. Strooi wat zeezout erover en slurp de boontjes uit de edamame bonen. De schil gooi je weg. Aanrader!

17. Bevroren frambozen

Pak een spuitzak en vul deze met yoghurt. Spuit in elk framboosje wat yoghurt en vries ze vervolgens in. De volgende dag heb jij heerlijke yoghurtsnoepjes!

18. Zelfgemaakte ijsjes

Ondanks dat het Festini- en Raketijsje zo weinig calorieën bevatten, is het ook geen gek idee om zelf aan de slag te gaan met verschillende ijssmaken. Schaf een vorm aan om ijsjes in te maken en giet deze vol met yoghurt, vers fruit en een beetje honing. De volgende dagen heb jij een heerlijke snack!

19. Zoute stokjes

Ben jij een hartige snack liefhebber? Kies niet voor chips, maar voor de ‘simpele’ zoute stokjes. Dertig (!) stokjes bevatten 100 calorieën. Snacken maar.

20. Paprika met dip

Voor velen geldt dat rauwe groente niet onder de categorie ‘lekkere tussendoortjes’ valt. Toch kan een rauwe paprika, gedipt in een lekkere hummus, een heerlijke snack zijn. Probeer het maar eens!

Lees ook: Is pasta van kikkererwtenmeel gezonder dan gewone pasta?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: S’well  (Unsplash)