Redactie Kookfans

Eet jij de sliertjes op?

Sommige mensen hebben er een hekel aan: de sliertjes op de banaan. Ze zullen er alles aan doen om eerste de sliertjes te verwijderen voor ze ook maar overwegen om de banaan te eten. Maar wist je dat deze sliertjes eigenlijk juist heel goed zijn voor je lichaam?

Banaan

Bananen zijn het ideale tussendoortje. Ze zijn een geweldige bron van voedingsvezels en kalium. Sommige mensen vermijden banaan omdat de gele vrucht relatief veel calorieën bevat vergeleken met ander soort fruit, en weinig vitamine C. Maar, door de vezels en kalium is banaan toch een goed tussendoortje, vooral als je sport. Banaan gaat spierkramp tegen en de koolhydraten geven je een gezonde energieboost.

Draadjes

Deze vreemde draadjes die om de buitenzijde van de banaan zitten zijn namelijk er goed voor onze gezondheid. De sliertjes hebben een verantwoordelijke functie die dienen als het vervoer van voedingsstoffen en water in de vrucht. Niet alleen dat, maar ze zitten ook nog eens vol met gezonde voedingsstoffen als kalium, vezels, vitamine A en B6. Zodra de banaan wordt geplukt blijven deze voedingsstoffen in de vrucht zitten.

Rijpheid

Wil je weten of een banaan rijp genoeg is om te eten? Dan zijn ook hiervoor de draadjes van een banaan relevant. Zodra de voedingsstoffen niet gelijkmatig door de vrucht verdeeld zijn, blijven de draadjes strakker rondom de banaan zitten. Dit is een teken dat de banaan nog niet rijp genoeg is. Laten de draadjes makkelijk los? Dan betekent dit juist dat de banaan goed gerijpt is en klaar is om opgegeten te worden.

Lees ook: TikTok recept: bevroren aardbei yoghurt chocolade bites

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels