Christel

Het is veel makkelijker dan je denkt

Zelfgemaakte pesto is veel lekkerder dan de pesto die je in de winkel koopt, daarom duiken we graag de keuken in om het heerlijke smeerseltje zelf te maken. Helaas kleeft er wel een nadeel aan zelfgemaakte pesto. Net als guacamole wordt het bruin als je het niet in een keer op eet. Gelukkig is er een handig trucje om ervoor te zorgen dat je pesto er vers uit blijft zien.

Wat moet je doen?
Voordat je de pesto in de keukenmachine gooit, moet je deze eerst blancheren. Doe je basilicum voor vijftien seconden in kokendheet water en deponeer deze daarna in een ijsbad. Dep de basilicum daarna droog. Waarom dit werkt? Door de pesto te blancheren stop de enzymwerking, die ervoor zorgt dat de basilicum bruin wordt. Niet alleen wordt je pesto niet bruin, maar de basilicum bladeren hebben ook een fellere kleur.

Let op: doe de basilicum bladeren nooit langer dan vijftien seconden in heet water, anders worden de bladen dof en slap. Stop de bladeren ook echt meteen in het koude water, anders blijven ze koken.

Zin om meteen pesto te maken? Lees hier het recept voor een heerlijke pesto.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld: Pixabay