Naomi

Je kunt er zelf dus helemaal niets aan doen

Er zijn een hoop mensen die kunnen genieten van pittig eten, maar helaas is er ook een groep die niet zo veel geluk heeft. Bij die laatste groep breekt het zweet uit en brandt de tong bijna hun mond uit, zelfs zo erg dat het pijn doet. Gelukkig doet het niet fysiek pijn. Je brein speelt een spelletje met je. Prettig is het natuurlijk niet, maar het is altijd goed om te weten dat je je lichaam geen schade aanbrengt.

Chemische moleculen van de pepers

Bill Phillips is een expert op het gebied van eten (ze hebben echt overal experts voor) bij Culinary Institute of America en hij vertelt aan de Thrillist dat die fysieke pijn te maken heeft met de chemische moleculen van de pepers. Capsaïcine is zo’n molecuul en die activeert de pijnreceptoren op je tong. Daarom voelt het alsof je tong brandt, maar dat is niet schadelijk.

Tip om pittig te kunnen eten

Wil je toch heel graag pittig eten kunnen eten? De enige oplossing is om jezelf moedwillig geweld aan te doen en veel pittig eten te eten. Er zullen, naarmate je het vaker eet, steeds minder pijnprikkels naar je hersenen gestuurd worden. Je hersenen zullen ‘moe’ worden en de pijn minder registreren. De reden waarom anderen het wel kunnen en jij niet is dus heel simpel: je eet het niet genoeg!

Lees ook: Iets te pittig gegeten? Deze drankjes helpen je van je brandende mond af

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: elle | Beeld: Pexels