Maayke

Drie soorten eten die kunnen helpen om een plattere buik te krijgen

Een platte buik willen we allemaal wel graag. Maar om nou je hele levensstijl er voor om te gooien? Dat doen we dan weer liever niet. Dus wil je toch graag een plattere buik, maar hier niet te veel werk voor hoeven doen? Dan moet je zeker snel verder lezen want het is een stuk makkelijker dan je denkt!

Dr. Oz  -bekend van Oprah Winfrey- gaf handige tips over hoe je jouw buik plat kunt krijgen zonder je hele levensstijl om te gooien.

Rode peper

Eén van deze wondermiddeltjes voor een platte buik is: rode peper. Deze rode knaller bevat een stofje genaamd capsaïcine, wat ervoor zorgt dat je stofwisseling 30 minuten na het eten een behoorlijke boost krijgt. Je verbrandt dan 20 procent meer dan normaal. Dit werkt uitermate goed als je ‘s ochtends twee eetlepels rode peper-jam eet. Voor de echte diehards eet je ze gewoon puur, maar het kan ook heerlijk op een gebakken eitje of een scone. Je kunt het heel gemakkelijk zelf maken.

Açaipoeder

Een andere topper is açaipoeder. Dit poeder komt uit de schors van de açaiboom en zit bomvol vezels. Dat zorgt ervoor dat je sneller vol zit en je dus minder eet. Strooi wat van dit poeder over je maaltijd en dan zal je het verschil al snel merken. Drink wel altijd een goed groot glas water als je dit gaat doen, anders heb je kans dat je darmen het er een beetje moeilijk krijgen en van buikpijn wordt niemand blij!

Augurken

De laatste toppers die ook helpen bij vetverbranding zijn augurken. Deze groene bommen zitten vol met probiotica die zorgen dat de slechte bacteriën worden afgevoerd. In recent onderzoek is namelijk aangetoond dat buikvet toeneemt naarmate de hoeveelheid slechte bacteriën in je lijf de overhand krijgen. Als je niet van augurken houdt kun je ook kiezen voor zuurkool en ander gefermenteerd voedsel. Die hebben dezelfde werking.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: dr. Oz | Beeld: Unsplash