Bevat een Magnum écht evenveel calorieën als een pakje roomboter?

Dit is het juiste antwoord

Je kent het vast wel: je staat voor de vriezer met ijsco’s en wilt net een Magnum pakken als iemand zegt: “Een Magnum? Dan kun je toch net zo goed een pakje roomboter opeten?” Wat is er nu eigenlijk waar van deze uitspraak? 

Een Magnum is natuurlijk niet heel gezond, maar is het even slecht als een pakje roomboter?

Roomboter vs. Magnum

Als eerste even een klein puntje met betrekking tot de gevleugelde uitspraak: een pakje roomboter leegeten is natuurlijk van de zotte. Ga je toch iets eten wat calorierijk en vet is, eet dan in ieder geval iets lekkers. Ten tweede is de uitspraak verre van waar. In een pakje roomboter (gemiddeld 250 gram)  zitten namelijk maar liefst 1862 calorieën (745 calorieën per 100 gram). Daarnaast bevat een pakje boter 205 gram vet, 82 gram vet per 100 gram roomboter. Een Classic Magnum van 110 milliliter bevat daarentegen 260 calorieën (220 calorieën per 100 milliliter) en 11 gram vet. Totaal niet te vergelijken met een pakje roomboter dus. Natuurlijk bevat een magnum wel veel meer suikers (23 gram), maar dit is absoluut niet te vergelijken met de 1862 calorieën uit een pakje boter.

Gezondere keuzes

Wil je nu echt bewust genieten van een ijsje, dan kun je natuurlijk beter niet voor een Magnum kiezen. Een waterijsje is wat dat betreft een betere keuze: een raketje, splitijsje of een perenijsje bevat veel minder calorieën en veel minder suikers dan softijs. Ook sorbetijs is een goede keuze: dit is gemaakt op basis wat water in plaats van room. Een andere lekkere, verfrissende én gezonde keuze is het invriezen van vers fruit. Maak bijvoorbeeld een bakje met banaan, aardbeien en bessen en doe dit in de vriezer. Haal uit de vriezer en je hebt een soort van zelfgemaakt ijs. Daarnaast kun je ook ijs maken van bijvoorbeeld magere yoghurt: zo heb je toch het romige gevoel zónder de calorieën.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay