Het is nog leuk ook!

Italianen staan bekend als echte bourgondiërs: ze eten veel en ook koolhydraatrijk eten en drinken goede glazen met rode wijn. Des te aparter dat er wel heel veel slanke mensen rondlopen. Wat is toch het geheim van de Italianen om zo slank te blijven?

Ze doen maar één simpel ding dat alle vette pasta’s en kazen compenseert.

Koolhydraatrijk
De Italiaanse keuken is een van onze favoriete, maar misschien ook wel een van de meest ongezonde keukens die er bestaan. Want al dat vette en koolhydraatrijke eten, dat mijden wij eigenlijk altijd zoveel mogelijk. Toch zijn de Italiaanse vrouwen best wel slank, hoe kan dat als ze zoveel eten en zoveel alcohol drinken? Dat komt doordat ze regelmatig bewegen en dan hebben we het niet over zweten in de sportschool; ze gaan na het eten een blokje om.

Wandelen
Hun slanke lijntjes hebben de Italiaanse dames te denken aan de passeggiata: een korte wandeling die wordt gemaakt na iedere maaltijd. Deze wandeling wordt niet gemaakt om af te vallen, maar om het eten te laten zakken. Door deze korte wandeling krijgt de vetverbranding een boost en wordt de bloedsuikerspiegel gestabiliseerd. Niet alleen is regelmatig wandelen goed voor de spijsvertering en de bloedsuikerspiegel, ook is het natuurlijk hartstikke gezellig!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Happy in Shape | Beeld: Pexels