Maayke

Met deze tips vergeet je nooit meer een slokje water te nemen

Niet alleen helpt het drinken van water voor een optimale werking van je organen, ook geeft het ons energie. Water is dus een onmisbare brandstof voor je lichaam. Maar hoe weet je of je genoeg water drinkt? En wat zijn de handige tips om ervoor te zorgen dat je meer water binnen krijgt? Wij hebben het antwoord!

Met deze tips sla jij nooit meer een glaasje water over.

Literflessen 

Zorg dat je altijd een literfles met water in het zicht hebt staan. Ten eerste staat het water dan nadrukkelijk in je gezichtsveld en kun je er dus eigenlijk niet meer om heen. Daarnaast scheelt het je om niet telkens naar de kraan heen en weer te moeten lopen.

Timing

Leer jezelf aan om op bepaalde tijdstippen water te drinken, net zoals je met eten het ontbijt, lunch en avondeten op bepaalde tijdstippen neemt. Z0 zorg je ervoor om de hele dag gehydrateerd te blijven. Heb je hier soms nog moeite mee en vergeet je het vaak stiekem toch nog? Probeer dan eens het drinken van water bij te houden door middel van een app. Een handige app hiervoor is bijvoorbeeld Waterlogged. Deze app analyseert hoeveel water je per dag nodig hebt en herinnert je er om de zoveel tijd weer aan een slok water te nemen.

Upgrade je water

Soms komt al dat platte water drinken je de spuigaten uit. Maak het wat leuker voor jezelf door een keer de voor de bubbeltjes-variant te gaan. Ook kun je heel gemakkelijk, het beste met een infusion fles, vers fruit in het midden van je waterfles stoppen. Dit geeft je water nét die extra vitamine boost en smaak die het nodig heeft!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Woman’s Health | Beeld: Pixabay