Dit is het antwoord!

Af en toe een frietje eten, daar maak je ons heel erg blij mee. Verse frietjes, Vlaamse frieten, omafrieten, kreukelfrieten en zelfs de dunne sprietjes van de McDonald’s: alle soorten friet zijn welkom bij ons. Maar wat is nu eigenlijk gezonder? 

Af en toe een frietje kan geen kwaad

Gefrituurd
Vooropgesteld: iedere dag friet eten is natuurlijk sowieso niet heel goed voor de lijn. De koolhydraten samen met het feit dat het gefrituurd wordt, zorgt ervoor dat de snack niet geschikt is als dagelijks hapje. Als je te vaak van die goudgele rakkers eet, dan is geen enkel patatje meer gezond. Toch hoeft een patatje niet altijd ongezond te zijn; als je een gevarieerd voedingspatroon hebt en niet te veel eet, dan is alles op zijn tijd gezond. Ook frietjes!

Verse friet
Goed nieuws dus, maar welke friet is nu eigenlijk gezonder; verse friet of kant-en-klare patat uit de bekende zakken in de diepvries? Volgens food-service-watcher Ubel Zuiderveld is verse patat niet per definitie gezonder dan de kant-en-klare variant; beide zijn gemaakt van dezelfde ingrediënten. Wel kan er, bij verse frietjes, gebruik gemaakt worden van biologische aardappelen. Biologische aardappelen zonder bestrijdingsmiddelen worden vaak niet gebruikt voor kant-en-klare frietjes.

Lees ook: Déze vier dingen wist je nog niet over frietjes, ongelofelijk!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels