Christel

Maak jij je hier schuldig aan?

Niets is zo heerlijk als een zelfgemaakte aardappelsalade. Een aardappelsalade is niet alleen lekker, maar ook nog eens makkelijk om te maken. Binnen no-time heb je een aardappelsalade in elkaar geflanst van overgebleven aardappelen. Maar wist je dat je beter niet van alle aardappelsoorten een salade kunt maken?

Textuur van de aardappel
In de winkel zie je altijd een scala aan verschillende aardappelsoorten liggen van Bildtstar tot aan Redstar en van Turbo tot aan Vitelotte. Tussen deze aardappelen zijn de verschillen groot; zo zijn er aardappels die rijker zijn aan zetmeel (zoals Russet Burbank), welke sneller kapot gaan tijdens het koken. Deze aardappels lenen zich perfect voor aardappelpuree, want ze nemen de boter en/of melk beter om, waardoor de puree nog romiger wordt. Mix je de aardappels in de salade? Dan gaan ze nog sneller stuk wanneer je ze roert.

Dunne schil
Ga daarom altijd voor een aardappel met een dunne schil, denk aan krieltjes, rode Bliss aardappelen en spiksplinternieuwe aardappelen. Deze behouden hun stevigheid tijdens het koken, waardoor je van deze aardappels een perfecte aardappelsalade kunt maken. Haal de schil overigens niet van de aardappels af wanneer je een aardappelsalade maakt; in de schil zitten veel goede voedingsstoffen en bovendien geeft het je aardappelsalade nét even wat meer smaak.

Vond je dit artikel handig? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld: Pixabay