redacteur

Eet deze dingen als je niet helemaal in je hum bent

Wij houden van de winter. Knus op de bank met een dekentje, de gezellige feestdagen en wellicht zelfs sneeuw. Heerlijk! Toch brengt dit seizoen helaas ook de nodige nadelen met zich mee. De dagen zijn kort, het is koud en het wordt vroeg donker. Dit kan – zeker bij mensen die er gevoelig voor zijn – leiden tot een winterdipje. Voel jij je in de winter ook weleens wat somber en heb je weinig energie? Je kunt dan natuurlijk eenvoudigweg wachten tot het weer lente wordt, maar je kunt een winterdipje ook tegengaan. Hoe? Met de onderstaande etenswaren.

Hüttenkäse

Hüttenkäse staat bekend als een eiwitrijk en vetarm product. Ideaal voor op een rijstwafel of wrap met een flinke snuf peper. Maar wist je ook al dat hüttenkäse bomvol serotonine zit, beter bekend als het gelukshormoon? Door deze vetarme kaas te eten, geef je je stemming een boost. Daarnaast bevat hüttenkäse ook veel vitamine B12, wat je energielevel op peil houdt.

Zoete aardappel

Wat vinden we het toch fijn dat zoete aardappel in dit lijstje staat, want we zijn nu eenmaal gek op zoete aardappel frietjes! Het broertje van de ‘normale’ pieper is rijk aan kalium, wat zorgt voor een goede zuurstofcirculatie. Hierdoor kun je beter tegen de kou en stap je ‘s ochtends niet langer rillend de deur uit. Een goed excuus om vanavond weer eens die frietjes te maken.

Spinazie

Ook het favoriete maaltje van Popeye staat ertussen. Spinazie zit boordevol vitamine B6 en helpt net als zoete aardappel bij de circulatie van zuurstof. Daarnaast bevat de groente veel ijzer, waardoor ook je spieren er blij van worden. Voeg dus eens wat spinazie toe aan je ovenschotel, maaltijdsalade of je omelet. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Avocado

Avocado is in vele opzichten een superfood, maar ook in dit rijtje mag de vrucht niet ontbreken. Avocado helpt je lichaam namelijk bij de aanmaak van vitamine A, een natuurlijk immuunbooster. Begin je dag dus eens met een avocado-ontbijtje, dan help je je weerstand een handje.

Lees ook: Last van je keel? Deze voedingsmiddelen kunnen de pijn verlichten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: ELLE Eten | Beeld: Pexels