Dit is wat je allemaal met citroen kunt doen

Citroenwater op nuchtere maag, citroen door ons eten, citroen om schoon te maken… Citroen is overal goed voor! Maar wist je dat het naast de inwendige mens ook erg goed is voor je uiterlijk? Je kunt er namelijk veel verschillende kwaaltjes mee oplossen. Dus als je nog niet reden genoeg had om altijd een netje citroenen in huis te hebben, haalt dit je misschien over!

Wij zijn altijd in voor natuurlijke remedies.

Een mooie huid

Citroenen zijn heel goed voor je huid! De vitamine c en het zuur dat ze bevatten zorgt ervoor dat ze onze huid erg goed kunnen zuiveren. Mee-eters zijn met een beetje citroensap verleden tijd, en ook vlekken en een onregelmatige huid verdwijnen als sneeuw voor de zon. Smeer een beetje citroensap op je gezicht en spoel het af met water. Smeer goed met een verzorgende dag- of nachtcrème, want citroen droogt wel uit!

Littekens

Citroen heeft een blekende eigenschap. Dit is ook waarom veel vrouwen citroensap in hun haar sprenkelen om het te blonderen. Door deze blekende eigenschap kan het ook littekens vervagen. Knijp wat citroensap op een wattenschijfje en wrijf dit over je littekens. Als je deze behandeling iedere dag herhaalt zul je zien dat de littekens vervagen.

Nagels

Ook je nagels worden prachtig van een beetje citroensap. Maak een mengsel van drie eetlepels en een eetlepel citroensap en wrijf dit over je nagels. Laat dit even intrekken en was je handen dan gewoon met zeep. Het zuur uit citroen haalt viezigheid van je nagels en bleekt ze schoon. De olijfolie werkt hydraterend en verzachtend.

Roos

Heb je last van gelige vlokken op je hoofd, ook wel roos genoemd? Meng gelijke delen citroensap en olijfolie en smeer dit op je hoofdhuid. Laat het een tijdje intrekken en spoel het dan goed uit met water en shampoo. Na een keer is de roos al een stuk minder, herhaal als het nodig is.

Lees ook: Van peper tot kerrie: hoe lang zijn kruiden eigenlijk houdbaar?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: Pexels