Naomi

Naast de geheugenboost verlaag je ook de kans op Alzheimer

We weten allemaal dat gezond eten veel voor ons lichaam doet. Je voelt je er beter door, maar het heeft nog veel meer voordelen. Ben je bijvoorbeeld best wel vergeetachtig? Dan kan dit komen door een tekort aan de onderstaande voedingsmiddelen!

  • Vis is echt breinvoedsel. Doordat er veel omega 3 en vitamine-D in zit helpt vis enorm voor ons brein.
  • Ook blauwe bessen zijn goed voor het geheugen. Ze zijn heel rijk aan antioxidanten en dat helpt je brein te beschermen tegen hersenontsteking. Als je twee handjes blauwe bessen per week eet gaat je geheugen er drastisch op vooruit.
  • Rozemarijn schijnt ook te helpen. Uit onderzoek bleek dat studenten 7 procent beter presteren op toetsen als ze rozemarijn gegeten hebben. Waarom dat zo is, is nog niet helemaal duidelijk.
  • Koffie helpt! Kijk, dat is goed nieuws. Veel mensen kunnen niet zonder een kopje zwart goud. Cafeïne helpt om je te beschermen tegen alzheimer. Koffiedrinkers zouden 65 procent minder kans hebben op deze ziekte.
  • Noten zitten boordevol vitamine-E en dat helpt tegen de aftakeling van het brein. Eet elke dag een handje nootjes (vooral amandelen) en dan zal je genoeg vitamine-E binnen krijgen.
  • We weten al langer dat peulvruchten heel goed voor je zijn, maar wist je dat ze je brein helpen doordat ze langzaam verteren? Daardoor geven ze namelijk geleidelijk glucose af, waardoor je brein er meer aan heeft. Eet dus wat meer boontjes en erwten! Ze zitten ook nog een boordevol eiwitten. Win-Win!
  • Wat olijfolie over je salade doet wonderen. Olijfolie zit vol antioxidanten wat dementie en alzheimer kan vertragen.
  • Pompoenpitten zijn heerlijk als een snack en ze zitten vol met zink. Zink is een mineraal dat je brein gezond houdt. Doe ze bijvoorbeeld door je havermout. Lekker!

Bron: purewow | Beeld: pexels