Rowan Hattu

Probeer deze etenswaren zoveel mogelijk te vermijden!

Je kent het wel: je bent aan het genieten van een heerlijke maaltijd, totdat je erachter komt dat je allemaal etensresten tussen je tanden hebt. Vervelend! Heb je hier nou écht een hekel aan? Probeer dan deze etenswaren te vermijden.

Vlees en snacks

Als we kijken naar de categorie vlees zijn ossenworst (die harde witte stukjes binnenin), rosbief (de witte, lange sliertjes die achter je tanden blijven hangen) en filet american (wéér die vervelende sliertjes die blijven hangen) de grootste boosdoeners als het gaat om die vervelende etensresten.

Als we kijken naar de snacks, zijn popcorn (dat kleine velletje die achterblijft), drop (wat achter je kiezen blijft plakken) en chips (die scherpe stukjes die in je gehemelte steken, auw!) de grootste uitschieters.

Groente en fruit

Dan hebben we natuurlijk ook nog de categorie groente en fruit. Misschien verwacht je het niet helemaal, maar spinazie (je weet wel, die blaadjes die blijven plakken op je tanden) staat op stipt nummer 1. Ook bleekselderij en asperges (wat ook tussen je tanden gaat zitten) en aardbei-zaadjes staan hoog op het lijstje.

Ontbijt

Ten slotte, mogen we het ontbijt natuurlijk niet vergeten, want ook hier zijn genoeg etenswaren die ervoor zorgen dat er van alles achterblijft tussen je tanden. Allereerst crackers, waarvan de zaadjes tussen je tanden blijven zitten. Ook een wrap (waarvan de helft aan je tanden blijft plakken), rijstwafels (wat tussen je tanden gaat zitten) en alles voor in kwark (denk aan: muesli, cruesli, granola, etc. wat zich ook lekker nestelt tussen je tanden). Vermijden dus!

Lees ook: Maak van je overgebleven tompoucen dít gerecht!

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Favor Flav | Beeld: Pexels