Naomi

Raak tot wel 7 kilo kwijt door dit komkommerdieet

Vooral in de zomer worden we er vaak aan herinnerd dat ons lichaam wel wat kilo’s minder kan gebruiken. Vooral mensen met veel overgewicht doen er goed aan om te gaan diëten. Dit komkommerdieet is ideaal voor de zomer, want een fris stukje komkommer gaat er al gauw in. Je kunt hiermee zo’n 7 kilo in 10 weken kwijtraken. Ga jij het proberen?

Komkommer

Komkommer is sowieso een goede optie voor een gezond tussendoortje: er zit veel water in en weinig calorieën. De groente bestaat namelijk voor 90 procent uit water. Dus ‘eet’ je water door lekker veel komkommer te eten, ideaal in de zomer!

Stoelgang

Ook is deze groene vrucht goed voor de stoelgang. De groente bevat zowel water als vezels, de ideale combinatie om naar de wc te kunnen. Heb je dus last van obstipatie en is je stoelgang vaak hard? Eet dan wat vaker komkommer. Ook helpt komkommer om minder verteerbare enzymen uit vlees en vis te verteren.

Snack

De komkommer is dé snack bij uitstek; het is niet zo verslavend als een zak met chips of chocolade doordat het geen vet en geen suiker bevat. Maar mocht je er toch van door blijven eten, dan is er nog steeds niets aan de hand. De groente bevat namelijk zo weinig calorieën dat je er nooit van kunt aankomen.

Wil je weten hoe je het komkommerdieet volgt? Bekijk het schema op de volgende pagina.

Pagina 1/2