Ingrediënten
  • 200 gram kristalsuiker
  • 120 milliliter slagroom (verwarmd) voor de karamel + 240 milliliter slagroom voor het vanille-roommengsel + 240 milliliter slagroom ter garnering
  • 1/4 theelepel zout + 1/4 theelepel ter garnering
  • 2 eetlepels boter voor de karamel + 2 eetlepels voor het vanille-roommengsel
  • 5 eierdooiers
  • 35 gram maizena
  • 475 milliliter melk
  • 5 milliliter vanille-extract
  • Optioneel: stukjes toffee ter garnering
redacteur
30 minuten (+ 2 uur koelkasttijd) min.
4-8 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram kristalsuiker
  • 120 milliliter slagroom (verwarmd) voor de karamel + 240 milliliter slagroom voor het vanille-roommengsel + 240 milliliter slagroom ter garnering
  • 1/4 theelepel zout + 1/4 theelepel ter garnering
  • 2 eetlepels boter voor de karamel + 2 eetlepels voor het vanille-roommengsel
  • 5 eierdooiers
  • 35 gram maizena
  • 475 milliliter melk
  • 5 milliliter vanille-extract
  • Optioneel: stukjes toffee ter garnering

Karamel en zeezout zijn nu eenmaal de perfecte combinatie

Sinds Tony’s Chocolonely de chocoladereep met karamel zeezout introduceerde, is ons leven veranderd. Oké, dat is misschien een beetje overdreven, maar we hebben er sindsdien wel een nieuwe verslaving bij. De combinatie van de zoete karamel en het zout is gewoon een pareltje! We experimenteren er dan ook graag mee en laatst maakten we deze zoute karamelpuddinkjes als toetje. Of ze lekker waren hoef je al bijna niet meer te vragen…

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de zoute karamelpuddinkjes:

  • Zet een sauspannetje op middelhoog vuur en doe hierin de suiker. Roer en laat de suiker langzaam smelten. Wacht tot alle suiker is opgelost en er een bruine karamel overblijft. Dit duurt ongeveer 7 tot 10 minuten. Let goed op: het is belangrijk dat je er niet bij wegloopt en steeds blijft roeren, anders brandt de suiker heel snel aan!
  • Wanneer alle suiker is gesmolten tot karamel, voeg je de verwarmde slagroom toe. Zet het vuur uit. Laat de karamel even uitpruttelen en roer daarna goed. Voeg het zout toe en 2 eetlepels boter. Roer opnieuw en laat het mengsel afkoelen.
  • Pak een hittebestendig kommetje en doe hierin de eierdooiers en maizena. Roer tot een gladde pasta en zet opzij.
  • Neem een schoon sauspannetje en doe hierin de melk, de slagroom en het vanille-extract. Kook zachtjes tot een schuim.
  • Giet het vanille-roommengsel in porties bij de eierdooier-maizena pasta. Roer steeds tussendoor.
  • Doe het mengsel in een pan en verhit op middelhoog vuur. Blijf continu roeren, totdat er een lichte pudding ontstaat. Het moet niet te dik worden, je moet de pudding nog steeds kunnen gieten. Weer geldt: loop niet weg en blijf goed roeren!
  • Haal de pan van het vuur. Voeg twee eetlepels boter toe en roer tot een glad mengsel. Voeg ook de karamelsaus toe en roer.
  • Zet wat glazen klaar en giet de karamelpudding erin. Zet de pudding minstens twee uur in de koelkast.
  • Maak de puddinkjes af met een snufje zout en slagroom en eventueel wat stukjes toffee.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Deze heerlijke chocoladetaart met zoute karamel hoeft niet eens in de oven!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Entertaining with Beth | Beeld: Videostill