Christel

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de tomaten in een ovenschaal en besprenkel deze met twee eetlepels olijfolie, de Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak. Schep de tomaten door met een grote lepel, zodat iedere tomaat bedekt is met de olie en kruiden.
  • Zet de schaal 10 á 15 minuten in de oven.
  • Kook de spaghetti al dente terwijl de tomaten in de oven zitten. Bewaar ongeveer 60 milliliter van het kookwater wanneer je de spaghetti afgiet.

  • Doe twee eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de pancetta krokant in ongeveer drie minuten. Voeg de gekookte pasta toe en combineer dit met de pancetta. Voeg de chilivlokken toe en laat het geheel op een middelhoog vuur staan voor twee minuten.
  • Klop de eieren, slagroom en parmezaanse kaas in een kommetje.
  • Haal de pasta van het vuur en schenk het eiermengsel erbij. Blijf continu roeren, zodat het ei geen roerei wordt.
  • Schenk beetje bij beetje het kookwater bij de pasta om de saus dunner te maken. Stop met schenken wanneer het de gewenste dikte heeft.
  • Schep de tomaten door de pasta en verdeel de pasta daarna over de borden.
  • Serveer de pasta met verse blaadjes basilicum en peper naar smaak.

Eet smakelijk!

Variatietip: bak een gesnipperd uitje met de pancetta mee om de pasta nog meer smaak te geven.

Vond je dit lekker? Probeer ook:

Bron: Tastemade | Beeld: videostill


Pagina 2/2