Sabine

De heerlijke karamelchocolaatjes met hazelnoot kun je ook zelf maken

Chocolade en karamelliefhebbers moeten het haast wel kennen: Toffifee. De heerlijke chocolaatjes zijn vrij klein (te klein als je het ons vraagt) en een verpakking is daarom zo soldaat gemaakt. Hoogtijd om eens te leren hoe je ze zelf maakt!

Een hazelnoot omhult met nougat, karamel en een beetje donkere chocolade. Het klinkt vrij simpel, maar het is een hemelse combinatie. Van die Toffifees eet je er zo vijf op.

Dit heb je nodig voor twintig Toffifees:

  • 75 gram bruine suiker
  • 75 gram witte suiker
  • 100 milliliter slagroom
  • 20 hazelnoten
  • 100 gram Nutella
  • 50 gram donkere chocolade
  • een siliconen cakepop vorm om de Toffifees in te maken. Het is belangrijk dat je een vorm van siliconen neemt anders kun je de Toffifees later niet uit de vorm drukken. Je zou ook een oude Toffifeeverpakking kunnen gebruiken als je die nog hebt.

Zo maak je het:

  • Doe de bruine en witte suiker in de pan en giet hier de slagroom bij. Ze het vuur middelhoog en blijf roeren tot het begint te koken. Stop daarna met roeren en laat de suiker en slagroom zich vormen tot karamel.
  • Na 8 tot 9 minuten kun je de karamel testen. Haal het met een klein lepeltje wat karamel uit de pan en doe het lepeltje daarna in koud water zodat de gloeiendhete suiker kan afkoelen. Haal het daarna uit het water en schraap het van het lepeltje. Kun je de karamel nu goed vormen? Dan is-ie goed!
  • Vul daarna de cakepop holletjes voor de helft met karamel en zet het daarna voor 5 tot 10 minuten in de koelkast. Hierdoor koelt de karamel af, maar wordt deze nog niet te hard.
  • Haal daarna de vorm uit de koelkast en druk een holletje in het midden en duw de karamel bij de randen omhoog zodat een mooi cupje ontstaat. Vul daarna elk holletje met een hazelnoot. BELANGRIJK: gebruik jij de Toffifeeverpakking? Schenk de karamel dan niet zomaar in de vorm. Dit plastic is niet opgewassen tegen de hitte. Leg in dat geval een stuk bakpapier op een bakplaat en giet de karamel hierover. Laat het daarna ook tien minuten afkoelen in de koelkast (als dit past, laat het anders een kwartier koelen op je aanrechtblad).
  • Snijd het daarna in twintig gelijke stukken en maak bolletjes met je handen van de karamel. Druk daarna de bolletjes in de Toffifeevorm en duw het aan zodat alsnog een cupje ontstaat.
  • Doe de Nutella in een kommetje en zet dit even in de magnetron zodat de Nutella wat zachter kan worden. Schenk dit daarna in gelijke porties over de karamel met hazelnoot. Zet het daarna een half uur in de koelkast.
  • Smelt na het half uurtje de donkere chocolade in een pannetje en gebruik een theelepeltje om dit over de bovenkant van je Toffifee te smeren. Probeer er een mooi rondje van te maken. Laat het daarna nog een uurtje afkoelen in de koelkast. Daarna kun je ze uit de vorm duwen en genieten van je zelfgemaakte Toffifee.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: YouTubekanaal Ich koche heute… & Lucky’s Teahouse. Beeld: Videostill YouTube Ich koche heute…