Sabine

In een handomdraai heb jij zo bladerdeeg gemaakt!

Met die foodfilmpjes die je Facebooktijdlijn domineren, kan het maar zo dat je een gerecht voorbij ziet komen waarvoor je bladerdeeg nodig hebt. Ook kan het maar zo dat je dit recept dan ontzettend graag wilt maken. Heb jij alleen geen bladerdeeg in huis? Dan maak je ‘m toch gewoon zelf?

Dit heb je nodig voor ongeveer 10 plakken bladerdeeg: 

  • 250 gram bloem
  • Halve theelepel zout
  • 250 gram koude roomboter
  • 100 milliliter koud water

Zo maak je het:

  • Zeef de bloem in een grote kom en meng dit met het zout. Hak daarna je koude boter in klontjes en voeg dit samen met het water toe aan de bloem.
  • Kneed dit daarna met de hand of met deeghaken en kneed tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Maak hier daarna een bal van en laat het een uur koelen in de koelkast.
  • Doe daarna wat bloem op je werkblad en gebruik een deegroller om het bladerdeeg uit te rollen tot een grote lap. Vouw het een paar keer dubbel en rol dan weer plat, hierdoor wordt het deeg soepeler. Snij daarna het deeg in plakken.
  • Heb je veel plakken over? Geen probleem! In de vriezer zijn ze nog lang houdbaar.

Dit kun je van je zelfgemaakte bladerdeeg maken:

Bron: All RecipesBeeld: Pexels