Kookfans

Voor dit gerecht kun je het beste een wok gebruiken. Vooral een diepe wok met hoge opstaande randen is ideaal voor het bakken van de quinoa en de groente.

Dit heb je nodig:

– 2 theelepels plantaardige olie
– 1/2 gesnipperde ui
– 2 teentjes knoflook
– 1,5 cm gember
– Zout en peper
– 2 eieren
– 2 kopjes gekookte quinoa
– 1 1/2 eetlepel sojasaus
– 1/2 kop bevroren erwten
– Sriracha saus
– Geroosterde sesamolie
– 4 lente uien
– sesamzaadjes

Zo maak je het:

1. Verhit de plantaardige olie in een zeer hete wok en voeg daarna de uien en knoflook toe.
2. Voeg de gember, zout, peper en de 2 roereieren toe aan de wok. Blijf het geheel goed doorroeren zodat de eieren niet gaan klonteren.
3. Voeg de gekookte quinoa, de sojasaus en de bevroren erwten toe. Roer goed door elkaar.
4. Voeg wat sesamolie toe aan het geheel om het smeuïg te houden.
5. Bak het geheel zo’n 10 minuten op hoog vuur. Blijf goed doorroeren.
6. Dien de maaltijd op en besprenkel met de lente ui en sesamzaadjes.

Hieronder nog even de instructie als video:


Pagina 2/2

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Videostill