Ingrediënten
  • 600 g kipdijfilet of kipfilet, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el geraspte gember
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie (optioneel)
  • 1 tl kurkuma of kerriepoeder
  • 1 el limoensap
  • Satéprikkers (30 min weken in water als je houten gebruikt)
  • 150 ml kokosmelk
  • 4 el pindakaas
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek (of naar smaak)
  • 1 el bruine suiker
  • Sap van ½ limoen
Lisa Pover
90 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 600 g kipdijfilet of kipfilet, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el geraspte gember
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie (optioneel)
  • 1 tl kurkuma of kerriepoeder
  • 1 el limoensap
  • Satéprikkers (30 min weken in water als je houten gebruikt)
  • 150 ml kokosmelk
  • 4 el pindakaas
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek (of naar smaak)
  • 1 el bruine suiker
  • Sap van ½ limoen

Deze gegrilde kipsaté is een echte zomerhit! De malse kipstukjes worden gemarineerd in een kruidige, lichtzoete pindasaus en daarna perfect gegrild op de BBQ of grillpan. Heerlijk als hoofdgerecht met rijst of salade, of als streetfood-style borrelhapje met wat limoen en koriander.

Bereiding:

1. Marineer de kip:

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Voeg de kip toe, meng goed en laat minstens 1 uur (liefst langer) marineren in de koelkast.

2. Maak de satésaus:

Verwarm in een pannetje de kokosmelk met pindakaas, ketjap, suiker, sambal en limoensap. Roer tot het glad en warm is. Voeg water toe als de saus te dik is.

3. Rijg en grill:

Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers. Grill ze op een hete BBQ of grillpan 12–15 minuten, tot ze gaar en licht gekaramelliseerd zijn. Draai regelmatig.

4. Serveren:

Serveer de saté met de warme pindasaus, eventueel wat fijngehakte pinda’s, koriander en partjes limoen. Lekker met rijst, atjar of een frisse komkommersalade!