06 september 2016

Veel lekkerder dan de kant en klare variant, zelfgemaakte pesto!

Pesto, je kan het overal wel voor gebruiken. Heerlijk door de pasta, op een broodje of als dressing over een salade. We kopen pesto altijd in een potje, maar waarom zou je het niet zelf maken?

Zelfgemaakte pesto is veel smaakvoller, minder zout, goedkoper en je kan zelf de smaak bepalen doordat je de controle hebt over de ingrediënten. En het enige wat je hoeft te doen is de producten in een keukenmachine gooien! Naar de supermarkt gaan kost je meer moeite. Als je een grotere hoeveelheid maakt kan je het zelfs wel een paar weken bewaren! Gewoon alles in weckpotjes gieten, een laagje olijfolie over de bovenkant en goed afsluiten. Scheelt je enorm in de portemonnee!

 

Goed, laten we van start gaan. Wat heb je nodig om zelf een heerlijke pesto te maken?

  • 2/3 van een basilicumplant
  • halve citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 scheuten olijfolie extra vierge
  • zout en peper
  • 50 gram parmezaanse kaas

Het recept is ontzettend simpel. Rooster de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn en snij de knoflook heel fijn. Gooi vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine of blender. Mix alles totdat het een gladde massa is, giet er als het nodig is nog wat olijfolie bij. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper, en je pesto is klaar voor gebruik! In de koelkast is het een paar dagen houdbaar, in een weckpot met een laagje olijfolie kan je het zelfs een paar weken bewaren. Eet smakelijk!

Tip: vervang de basilicum eens door rucola! 

Beeld: Pixabay