Sabine


Het is zoveel makkelijker om te maken dan je wellicht dacht!

Net zoals je bij de Chinees graag ‘sambal bij’ hebt, wil je ook wel graag wat kroepoek om je net afgehaalde eten nog wat lekkerder te maken. En als er dan wat kroepoek overblijft, dan peuzel je dat later wel lekker op. Heb je momenteel geen afhaalbezoekje aan de Chinees gepland? Dan kun je de kroepoek natuurlijk ook gewoon zelf maken. Klinkt ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet!

Dit heb je nodig:

  • 250 gram garnalen, gepeld
  • 250 gram Tapiocameel (te koop bij de toko)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel water
  • snuf zout
  • olie om te frituren

Extra benodigdheden:

  • Rijststomer
  • Frituurpan

Zo maak je het:

  • Doe de garnalen en knoflook in een keukenmachine en zet deze aan tot de garnalen in een soort puree zijn veranderd.
  • Doe het meel in een kom en doe het water hierbij, samen met de gepureerde garnalen. Voeg ook wat zout bij het mengsel en roer dit kort. Ga over op kneden zodra het roeren moeizaam gaat. Kneed tot een soepel deeg ontstaat.
  • Rol het deeg uit met een deegroller tot een lange rol en verpak het deeg met aluminiumfolie. Leg het pakje daarna in de rijststomer en laat het zo’n twee uur stomen. Laat het hierna afkoelen.
  • Verwijder de folie en snijd de rol daarna in kleine, dunne plakjes. Laat de plakjes daarna zo’n 10 uur drogen. Optimaal resultaat? Plaats de plakjes dan in de oven en stel deze in op 70 graden.
  • Doe na het drogen olie in de frituurpan en stel de frituurpan in op 180 graden. Doe daarna een paar plakjes in de olie (meer dan vier wordt afgeraden, want de kroepoek plakt snel aan elkaar vast) en bak goudbruin. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.

Lees ook: Gek op gebakken banaan bij de Chinees? Zo maak je zelf Pisang Goreng!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Hoedoe | Beeld: Videostill YouTube Khoan Vong