Ingrediënten
  • 4 dikke plakken (paas)brood (liefst iets ouder/droger)
  • 2 eieren
  • 150 ml melk (of plantaardige melk)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker of ½ tl vanille-extract
  • Snufje zout
  • Boter of olie om in te bakken
Lisa Pover
15 min.
2 - 3 pers.
Ingrediënten
  • 4 dikke plakken (paas)brood (liefst iets ouder/droger)
  • 2 eieren
  • 150 ml melk (of plantaardige melk)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker of ½ tl vanille-extract
  • Snufje zout
  • Boter of olie om in te bakken

Heb je nog wat oud brood van de paasdagen liggen? Maak er luxe wentelteefjes van! Met een vleugje vanille en kaneel worden de plakken goudbruin gebakken en geserveerd met fruit, siroop of een klodder room. Simpel, snel én feestelijk! En natuurlijk altijd goed om de restjes op te maken!

Bereiding

  1. Wentelteefjesmengsel maken
    Klop de eieren los met melk, kaneel, vanille en een snufje zout.

  2. Brood weken
    Doop de plakken paasbrood in het mengsel en laat ze even liggen zodat ze het goed opnemen.

  3. Bakken
    Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de plakken in 2–3 minuten per kant goudbruin.

  4. Serveren
    Serveer warm met toppings naar keuze. Heerlijk met fruit, siroop of een romige touch.

Beeld: AdobeStock