Ingrediënten
  • 100 g havermout (bij voorkeur grove vlokken)
  • 300–350 ml (plantaardige) melk of water
  • 1 grote appel, in blokjes (schil mag eraan blijven)
  • 1 tl kaneel
  • 1 el honing of ahornsiroop (optioneel)
  • 1 handje walnoten, grof gehakt
  • Snufje zout
  • Eventueel: rozijnen of chiazaad voor extra vulling
Lisa Pover
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 100 g havermout (bij voorkeur grove vlokken)
  • 300–350 ml (plantaardige) melk of water
  • 1 grote appel, in blokjes (schil mag eraan blijven)
  • 1 tl kaneel
  • 1 el honing of ahornsiroop (optioneel)
  • 1 handje walnoten, grof gehakt
  • Snufje zout
  • Eventueel: rozijnen of chiazaad voor extra vulling

Op zoek naar een ontbijt dat zowel gezond als verwarmend is? Deze havermout met appel en walnoten is precies wat je nodig hebt op een frisse ochtend. De combinatie van zachte appel, warme kaneel en knapperige noten zorgt voor een perfecte start van je dag – voedzaam, vullend en gewoonweg lekker.

Bereidingswijze:

  1. Appel aanstoven:
    Verhit een klein beetje water of een theelepel olie in een steelpan en voeg de appelblokjes en kaneel toe. Laat 3–4 minuten zachtjes stoven tot de appel iets zachter wordt.

  2. Havermout koken:
    Voeg de havermout, melk (of water), en een snufje zout toe aan de pan. Breng aan de kook, roer goed door, en laat op laag vuur 5–7 minuten pruttelen tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg eventueel nog wat melk toe als het te dik wordt.

  3. Afmaken:
    Roer de honing of siroop erdoor en verdeel over 2 kommen. Bestrooi met de gehakte walnoten en eventueel extra appel, rozijnen of chiazaad.

 Serveer met:

  • Een scheutje extra melk of yoghurt

  • Een snufje extra kaneel

  • Een klein klontje boter of notenpasta voor een rijke smaak