Kookfans

Chips eten is een stuk risicovoller dan we denken

Vrijwel iedereen eet weleens chips. Sterker nog, we zijn er met zijn allen behoorlijk dol op in Nederland. Er zijn mensen die het een paar keer per maand eten of een paar keer per week, maar er zijn ook behoorlijk wat mensen die het vrijwel elke dag eten. Het eten ervan is behoorlijk ingeburgerd in Nederland. Maar wisten jullie ook dat het eten ervan nogal wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt?

Volgens een wetenschappelijke studie naar chips is het eten van chips net zo verslavend als bijvoorbeeld drugs, met name omdat chips hetzelfde verslavende gevoel opwekken. De auteur van het boek “Zout, suiker, vet: hoe de voedselgiganten ons verslaafd maken”, Michael Moss, legt uit dat chips gemaakt zijn om verslaving te veroorzaken. Ken je het gevoel van het eten van gesmolten kaas? Toegegeven, niet iedereen zal daarvan houden, maar Michael Moss vergelijkt het eten van chips hier wel mee. Het kan een verslavende reactie veroorzaken. Lees meer over de verslavende werking van chips op de volgende pagina.


Pagina 1/2