Robby
4 min.
60 pers.

Deze ovenschotel is even makkelijk als dat ie lekker is!

De zomer zit er alweer bijna op, maar dat betekent niet dat je het vakantiegevoel uit je keuken hoeft te verbannen! Door een bepaald gerecht waan jij je weer op je vakantiebestemming en kan je net doen alsof het nog even zomer is. Deze heerlijke Griekse ovenschotel heeft precies dat effect en hij is nog supermakkelijk om te maken ook. Dit moet er op je boodschappenlijstje voor 4 personen: 

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 4 middelgrote aardappels
  • 1 courgette
  • 2 lente-uien
  • half blik tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • een paar takjes verse dille
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Feta

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de aardappels, paprika en courgette in blokjes, de lente-ui in ringen en de dille fijn.
  • Doe alles in een ingevette ovenschaal en voeg tomatenblokjes en olijfolie en knoflook toe.
  • Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Bak 40 minuten in de oven. Verkruimel daarna de feta eroverheen en bak nog 10 minuten in de oven.

Kali orexi, oftewel eet smakelijk!

Lees ook: Recept: smaakvolle tomatensalade met rode ui, dille en feta kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lekker & Simpel | Beeld Pixabay