Christel

Wij hadden hier niet over nagedacht

Wanneer een feestelijke avond op de agenda staat, is het vaak wel zo leuk om dat te vieren met een glaasje bubbels. De een nipt graag aan een glaasje champagne en weer een ander kiest liever voor prosecco. Beide wijnen zijn mousserend en fris, maar wat is nou precies het verschil tussen deze twee alcoholische versnaperingen?

Aha, zo zit het dus.

Het verschil
Dat sommige mensen denken dat er geen verschil zit tussen prosecco en champagne is niet zo gek, de smaken van de wijnen lijken immers best op elkaar. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen de dranken en deze zijn best groot. De fijnproevers kunnen de bubbeldrankjes zeker van elkaar onderscheiden. Benieuwd wat het verschil is? Om te beginnen hebben de mousserende wijnen een andere herkomst. Prosecco wordt gemaakt van de druifsoort Glera en komt uit Italië. Champagne wordt in buurland Frankrijk gemaakt. De drank is gemaakt van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay druiven. Ook worden de twee wijnen op verschillende manieren gemaakt.

Smaak
Er worden verschillende druiven gebruikt om de wijnen te maken en dus smaken de wijnen ook anders. Champagne bestaat uit een smaakcombinatie van amandelen, citrusvruchten, witte kersen en witte perzik. Prosecco daarentegen doet denken aan een smaakcombinatie van peer, groene appel, honingmeloen en verse room. Champagne komt het best tot zijn recht bij zure hapjes en visgerechten (denk aan oesters en mosselen). Prosecco kun je het beste drinken bij vleesgerechten, dessert en zoete hapjes.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pixabay