Desy

Voor de taart: 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet twee taartvormen in met boter en bestrooi met bloem. Neem een kom en meng hierin de bloem met het bakpoeder en zout. Zet aan de kant. Mix de boter samen met de suiker en de olie in een grote kom met een handmixer op middelhoge stand totdat het licht van kleur en luchtig is. Klop de eieren er doorheen en voeg de vanillesuiker toe. Voeg het bloemmengsel in drie gedeelten toe aan het deeg met een spatel en voeg de melk toe. Meng tot een glad geheel. Verdeel het deeg over de twee taartvormen. Bak de taarten 35 tot 40 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen.

Voor het glazuur:

Neem een grote kom en mix hierin de boter met het zout met een handmixer tot een glad beslag. Voeg langzaam de poedersuiker toe terwijl je blijft mixen. Zodra alle poedersuiker erin zit mix je tot het beslag wit en luchtig is. Voeg twee eetlepels melk toe en mix door het mengsel heen. Voeg dan de rest van de melk toe, één eetlepel per keer. Haal de afgekoelde cakes uit hun vorm en leg eentje op een vlak oppervlak. Neem een kopje van het glazuur en verdeel dit over de eerste cake. Leg de tweede cake er op en verdeel de rest van het glazuur over de bovenkant en zijkanten van de taart. Laat even harden en eet smakelijk!

Tip: smeer voor een kleine twist eens een beetje aardbeienjam over de eerste cake heen.


Pagina 2/2

Beeld: Videostill