Desy

Overgebleven tomaten zijn ideaal voor deze quiche!

Haal jij ook altijd een enorme hoeveelheid tomaten in huis en houd je altijd enorm veel over? Dan ben je niet de enige! Vaak gooien we overgebleven tomaten maar weg, maar dit is hartstikke zonde. Stop die voedselverspilling en doe de tomaten in een lekker gerecht! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze quiche? 

Dit heb je nodig:

  • 3 vleestomaten
  • 60 gram rucola
  • 2 theelepels citroensap
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 40 gram pijnboompitten
  • 80 milliliter olijfolie
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei
  • 300 gram mozzarella
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Maak eerst de pesto door de rucola, geraspte Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, citroensap, olijfolie, peper en zout in een blender te doen. Mix tot er een pesto ontstaat. Is de substantie te droog? Voeg dan een beetje olijfolie toe.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakken. Laat beide uitlekken op keukenpapier.
  • Vet een taartvorm in met een beetje boter en bekleed deze met bladerdeeg. Bestrijk de bodem met pesto.
  • Verdeel de plakken tomaten en mozzarella over de bodem en bestrijk dit weer met pesto. Breng op smaak met peper.
  • Kluts het ei en bestrijk hiermee de zijkanten van de taart. Bak de taart 30 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Garneer met rucola en serveer met een frisse salade. Eet smakelijk!

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle.be | Beeld: Belleau Kitchen