Christel

Een salade waarin je de zomer proeft!

Op tropische zomerdagen heb je niet altijd zin in warm eten. Je doet je voornamelijk tegoed aan verkoelende ijsjes en drinken, véél drinken. Heb je met het warme weer niet zoveel zin in warm eten? Maak dan deze dorstlessende, heerlijke tomaten-komkommersalade! Deze salade is bovendien ook erg lekker tijdens het barbecueën.

Wat heb je nodig?

Voor de salade:

  • 2 vleestomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 grote komkommer
  • 110 gram feta
  • Halve rode ui
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Voor de dressing:

  • 20 milliliter azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 10 bascilicumblaadjes
  • 40 milliliter olijfolie
  • snufje oregano

Wat moet je doen?

  • Snijd de tomaten en de komkommer in schijfjes en snijd de schijfjes door de helft. Snijd de paprika’s en de rode ui in klein stukjes.
  • Combineer de tomaten, komkommer, paprika en rode ui in een schaal. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de salade vervolgens 20 minuten staan.
  • Snijd de bascilicumblaadjes fijn en doe deze samen met de olijfolie, oregano, honing en azijn in een klein kommetje en mix het tot een geheel.
  • Schenk de dressing over de salade en schep deze met een saladelepel door. Verkruimel de feta vervolgens over de tomaten-komkommersalade en hij is klaar om te eten!
  • Geniet ervan!

Variatietip: voeg groene en zwarte olijven toe aan de salade of maak er een pastasalade van door 200 gram gekookte, afgekoelde pasta toe te voegen.

Probeer ook eens:

Bron: Delish | Beeld: videostill Original Naked Chef