Nacho’s! Heerlijk voor het weekend.

Ook zo gek op nacho’s? Wij ook maar deze bbq chicken variant is heel goed zelf te maken en smaakt heerlijk. Perfect voor het weekend met het voorjaar in zicht!

Dit heb je nodig:

1 eetlepel. koolzaadolie
2 kipfilets, in kleine blokjes gesneden
½ eetl. zeezout
½ eetl. vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel. knoflook poeder
1 eetlepel. Chili poeder
¾ cup barbecuesaus
1 zak tortilla chips
2 kopjes geraspte kaas
½ rode ui, fijn gesneden
1 tomaat, in blokjes gesneden
8 bacon strips, gebakken en verkruimeld
2 eetlepels. peterselie, fijngehakt
1/2 kopje zure room
1 avocado, in blokjes gesneden

Instructies:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Bak de kip bruin en voeg toe: zout, peper, knoflookpoeder, en chilipoeder en bak dit gedurende twee tot drie minuten mee. Voeg de barbecue saus toe en kook tot de saus is verminderd met ongeveer de helft, ongeveer vijf minuten.
Verspreid een handvol tortilla chips in een ovenschaal. bedek de chips met de helft van kip, gevolgd door de helft van de kaas, uien, tomaten, bacon en peterselie. Vervolgens maak je nog een laag. Bak het 15 minuten in de oven. Besprenkel het nu met de zure room en strooi de avocado over de top. Eet smakelijk!

Hieronder nog een kort instructie filmpje.

Beeld: videostill Tasty