Esther Reitsema

Het blijkt niet alleen een hulpmiddel voor ongesteldheid te zijn

Op TikTok komen geregeld de meest – hoe zullen we het zeggen – bijzondere video’s voorbij. Toch kan het altijd nóg gekker – dat blijkt maar weer uit een filmpje dat onlangs op het platform is verschenen. Een vrouw op TikTok zweert namelijk bij het gebruiken van tampons tijdens het koken.

Kooktip

Als je dacht dat tampons alleen gebruikt worden voor ongesteldheid, heb je het mis. De menstruatieproducten blijken ook voor iets heel anders uitkomst te bieden. En we hadden nooit gedacht dat dat onder de categorie ‘kooktips’ zou vallen…

Overtollig vocht

Je kent het vast: wanneer je gehakt of groente aan het bakken bent, komt er veel vocht vrij in de pan. En tenzij je van plan bent om er soep van te maken, is dit niet echt gewenst. Hierdoor blijft je gerecht namelijk alleen wat sudderen in plaats van dat het echt aanbakt. Meestal proberen we dan – enigszins onhandig – het vocht te verwijderen met een vergiet, maar nu blijkt dat er een veel handigere oplossing voor is. En inderdaad: daar speelt een tampon de hoofdrol in.

Menstruatie

Het lijkt misschien een beetje gek, maar de gedachtegang erachter is eigenlijk heel logisch. Wanneer je als vrouw ongesteld bent, breng je een tampon in om het menstruatiebloed op te vangen, zodat je niet doorlekt. Tampons zijn er dus voor gemaakt om vocht op te nemen. En dat kan óók bij het koken goed van pas komen.

TikTokker Victoria laat in een video zien hoe zij te werk gaat.

@victorias.way The simplest way to remove excess fat when cooking ground meat #lifehacks #LifeHack #virall #viralvideo #viral #viraltiktoks #viraltiktokvideo #foryou #fortoupage #foryoupage #fypage #viral_video #viralvideos #lifehacker #lifehacking #tiktokviral #tiktoklifehack #tiktoklifehacks #hacks #hacksoflifed #groundbeef #groundbeefrecipe #groundbeefrecipes #tamponstory #tamponhack #tampon #tamponprank #kitchenhack #kitchenlifehack ? Bounce When She Walk – Ohboyprince

Terwijl ze gehakt aan het braden is, komt er vocht vrij in de pan. Ze legt dan twee tampons bij het gehakt, en je ziet dat deze binnen no-time al het vocht hebben opgenomen. Hier waren we zelf nooit opgekomen, maar het is zeker het proberen waard!

Lees ook: Onderzoek wijst uit: ontbijten met taart helpt bij afvallen

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Fem Fem | Beeld: Pexels, TikTok