Zin in een snelle, smaakvolle Aziatische maaltijd met een twist? Deze Thai Peanut Butter Lo Mein combineert het beste van twee werelden: de zachte noedels van een klassiek Chinees lo mein-gerecht en de romige, pittig-zoete pindasaus die je kent van Thaise saté. Binnen 30 minuten op tafel en heerlijk met kip, tofu of alleen groenten!
Bereiding:
-
Kook de noedels volgens de verpakking. Giet af, spoel koud af en zet apart.
-
Maak de pindasaus:
Meng alle sausingrediënten in een kom tot glad en romig. Voeg warm water toe om het smeuïg te maken (zoals een dikke dressing). -
Roerbak de groenten:
Verhit olie in een wok of grote pan. Voeg knoflook toe en bak kort. Voeg de groenten toe en roerbak 3–4 minuten tot ze beetgaar zijn. -
Voeg de noedels en saus toe:
Voeg de gekookte noedels toe aan de pan. Giet de pindasaus erover en meng alles goed door. Warm het geheel nog 2 minuten door. -
Serveren:
Garneer met lente-ui, koriander en gehakte pinda’s. Serveer direct!