Ingrediënten
  • 4 el pindakaas (liefst romig)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el hoisinsaus (optioneel, voor extra diepte)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rijstazijn of limoensap
  • 1 tl honing of ahornsiroop
  • 1 tl sriracha of sambal (meer/minder naar smaak)
  • 2–3 el warm water (om te verdunnen)
  • 200 g eiernoedels, udon of sobanoedels
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine wortel, in reepjes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 handje sugarsnaps of peultjes
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • Handje pinda’s en koriander ter garnering
Lisa Pover
25 min.
2-3 pers.
Ingrediënten
  • 4 el pindakaas (liefst romig)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el hoisinsaus (optioneel, voor extra diepte)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rijstazijn of limoensap
  • 1 tl honing of ahornsiroop
  • 1 tl sriracha of sambal (meer/minder naar smaak)
  • 2–3 el warm water (om te verdunnen)
  • 200 g eiernoedels, udon of sobanoedels
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine wortel, in reepjes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 handje sugarsnaps of peultjes
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • Handje pinda’s en koriander ter garnering

Zin in een snelle, smaakvolle Aziatische maaltijd met een twist? Deze Thai Peanut Butter Lo Mein combineert het beste van twee werelden: de zachte noedels van een klassiek Chinees lo mein-gerecht en de romige, pittig-zoete pindasaus die je kent van Thaise saté. Binnen 30 minuten op tafel en heerlijk met kip, tofu of alleen groenten!

Bereiding:

  1. Kook de noedels volgens de verpakking. Giet af, spoel koud af en zet apart.

  2. Maak de pindasaus:
    Meng alle sausingrediënten in een kom tot glad en romig. Voeg warm water toe om het smeuïg te maken (zoals een dikke dressing).

  3. Roerbak de groenten:
    Verhit olie in een wok of grote pan. Voeg knoflook toe en bak kort. Voeg de groenten toe en roerbak 3–4 minuten tot ze beetgaar zijn.

  4. Voeg de noedels en saus toe:
    Voeg de gekookte noedels toe aan de pan. Giet de pindasaus erover en meng alles goed door. Warm het geheel nog 2 minuten door.

  5. Serveren:
    Garneer met lente-ui, koriander en gehakte pinda’s. Serveer direct!