Desy

Dit heb je nodig: 

  • 75 mililiter teriyakisaus
  • 2 eetlepels heldere honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 4 kipfilets
  • 1 bosje bosuien
  • 1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het:

Als eerste: gebruik je stalen spiezen? Dan kun je meteen aan de slag. Gebruik je houten satéstokjes? Dan moet je ze voor gebruik even 20 minuten in een kom water leggen. Zo voorkom je dat de stokjes verbranden tijdens het bereiden van de kipspiezen. Neem een kom en doe hier de teriyakisaus, honing en sojasaus in. Snijd de kipfilet in stukken en voeg deze toe aan het mengsel. Meng goed door elkaar. Laat even marineren. Doe de stukjes kip op de stokjes. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg de kipspiezen hier op. Zet de grill op de hoogste stand en doe de kip 15 minuten in de oven. Draai ze af en toe om. Ondertussen, verhit olie in een koekenpan en bak hierin de bosuitjes 3-4 minuten. Serveer met de kipspiezen en komkommersalade.


Pagina 2/2

Beeld: Videostill