Sabine

En je maakt er ook nog eens indruk mee op je gasten

Een gevulde paprika kan een heel karwei zijn wanneer je die wilt vullen met rijst, knoflook, champignons, maïs, gehakt en nog meer andere ingrediënten. Maar waarom ingewikkeld doen, wanneer het ook makkelijk kan? Neem nu dit recept: het is lekker, je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en iedereen met een koekenpan en een gasfornuis kan het uitvoeren.

Dit heb je nodig:

  • 3 groene paprika’s
  • 6 grote plakken kaas
  • 12 reepjes bacon
  • lange satéprikkers
  • zout en peper
  • olie om in de bakken

Zo maak je het:

  • Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit.
  • Vouw daarna de plakken kaas op zo’n manier dat ze in de paprika passen. Vul alle paprikahelften met een plakken kaas.
  • Gebruik daarna 2 reepjes bacon per paprikahelft en wikkel dit om de paprika zodat de kaas er niet uit kan vallen.
  • Spies de paprika’s daarna per twee aan lange satéprikkers.
  • Verwarm in een koekenpan op middelhoog vuur een beetje olie. Doe daarna de paprika’s in een koekenpan en breng het eventueel op smaak met wat zout en peper.
  • Laat de bacon in een paar minuten verkleuren. Draai de paprika’s daarna om en laat ook de andere kant in een paar minuten verkleuren.
  • De paprika’s kunnen daarna direct geserveerd worden. Lekker bij de borrel of als bijgerecht bij de maaltijd.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill