Chili con carne is zo’n gerecht dat altijd goed is: verwarmend, smaakvol en lekker stevig. Het is perfect voor een doordeweekse avond waarop je iets snels en voedzaams op tafel wilt zetten, maar toch wilt genieten van een bomvol smaakpallet. Met simpele ingrediënten maak je binnen een half uur een heerlijke maaltijd waar het hele gezin van smult. Dit recept is makkelijk aan te passen naar jouw smaak, dus zet die pan maar klaar en laat die heerlijke geur je keuken vullen!
Bereidingswijze
-
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
-
Voeg het gehakt toe en bak rul en bruin.
-
Voeg de paprika toe en bak nog 3-4 minuten mee.
-
Roer de tomatenpuree, komijn, paprikapoeder, chilipoeder en cayennepeper erdoor en bak 1 minuut mee.
-
Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen en mais toe. Roer goed door.
-
Laat het geheel op laag vuur ongeveer 20-25 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed mengen. Roer af en toe door.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Serveer met rijst, tortilla’s of brood en garneer eventueel met verse koriander of peterselie.