Sabine

Lekkerder is je Twix nog nooit geweest

Wanneer je enorme behoefte aan een Twix hebt, is het zo makkelijk om even naar de supermarkt te gaan om een zak te kopen. Even openscheuren en je kunt je tanden in een gigantisch lekker chocoladereepje zetten. Maar vind jij het niet zo erg om de keukenprinses uit te hangen voordat je over kunt gaan op de beloning? Probeer dan eens dit recept voor homemade Twix!

Dit heb je nodig voor de karamellaag:

  • 1 blik gecondenseerde melk

Dit heb je nodig voor de koeklaag:

  • 140 gram bloem
  • 40 gram suiker
  • 90 gram zachte boter
  • Snufje zout

Dit heb je nodig voor de chocoladelaag: 

  • 200 gram chocolade

Variatietip: gebruik eens witte chocolade om een witte Twix te maken!

Zo maak je de karamel:

  • Haal het etiket van het blikje gecondenseerde melk en zet het in een hoge pan. Voeg water toe tot het blik ruimschoots onder water staat. Breng het water aan de kook en laat het 2.5 uur koken. De gecondenseerde melk zal hierdoor langzaam veranderen in karamel. Blijf wel bij je pan in de buurt, aangezien het toch gaat om kokend water! Zorg ervoor dat het blikje onder water blijft staan. Voeg indien nodig nog water toe aan de pan.
  • Haal na de 2.5 uur voorzichtig het blikje uit het water. Pas op: het blikje is erg heet geworden. Laat het daarna afkoelen.


Pagina 1/2