Naomi

Afhalen is niet nodig met dit recept voor Seroendeng

Een Chinese rijsttafel is altijd lekker. We rijden daarom ook massaal langs de Chinees voor al die heerlijke gerechten. Toch smaakt alles beter als je het zelf maakt en daarom onthullen we nu het geheim van de heerlijke Seroendeng.

Strooi het over wat rijst en je zult gegarandeerd genieten.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 salambladeren
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 centimeter laos
  • 1 theelepel koriander
  • 200 gram kokosrasp
  • 2 laurierbladeren
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 50 gram pinda’s

Wat moet je doen?

  •  Verhit de olie in een wok en fruit de gesnipperde ui en knoflook in ongeveer 2 minuten.
  • Meng vervolgens de laurierbladeren, kukuma en laos toe aan het mengel. Bak het wederom 2 minuten.
  • Voeg nu de koriander en kokosrasp toe. Bak het geheel nog 3 minuten.
  • Haal de laurierbladeren en laos uit het mengsel.
  • Voeg nu de poedersuiker en pinda’s toe en laat het in 2 minuten karameliseren.
  • Strooi het mengsel over wat rijst of een ander gerecht.

Lees ook: Gek op gebakken banaan bij de Chinees? Zo maak je zelf Pisang Goreng!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: 24kitchen | Beeld: Midori, wikimedia commons