Naomi

Dit typisch Nederlandse broodje is alom geliefd

Dit typisch Nederlandse snackbroodje is alom geliefd. Het is niet moeilijk te maken en enorm lekker! Iedereen op een feestje wordt blij als ze deze broodjes de keuken uitzien komen, maar natuurlijk hoef je ze niet te delen. Dat bepaal jij helemaal zelf.

Wat heb je nodig? (voor 16 mini saucijzenbroodjes)

  • 1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eieren
  • 1 handje paneermeel
  • peper en zout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kneed het gehakt, de uitgeperste knoflook, ketjap en peper en zout goed door elkaar.
  • Voeg daarna 1 ei en het paneermeel toe en kneed ook dat erdoor. Het mengsel moet plakkerig zijn. Als het nat is heb je nog wat extra paneermeel nodig.
  • Snijd het bladerdeeg doormidden en verdeel het gehaktmengsel in het midden over beide helften.
  • Vouw de bladerdeeghelften weer dicht, druk de randen aan en snijd de twee rollen in stukjes van ongeveer 3 centimeter groot.
  • Bestrijk de saucijzenbroodjes vervolgens met het andere losgeklopte ei en zet ze voor 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Hou je van dit soort snackbroodjes? Probeer deze dan ook eens:

Bron: Uit Pauline’s Keuken | Beeld: Joy Love Food