Ingrediënten
  • 2 gekookte rode bieten, in partjes of dunne plakjes
  • 2 flinke handen rucola
  • 75 g feta, verkruimeld
  • 2 eetlepels pompoenpitten (eventueel kort geroosterd)
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel balsamicoazijn of citroensap
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Lisa Pover
10 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 gekookte rode bieten, in partjes of dunne plakjes
  • 2 flinke handen rucola
  • 75 g feta, verkruimeld
  • 2 eetlepels pompoenpitten (eventueel kort geroosterd)
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel balsamicoazijn of citroensap
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Deze salade is een lust voor het oog én de smaakpapillen. De zoete, aardse bietjes combineren prachtig met de pittige rucola, romige feta en knapperige pompoenpitten. Een simpele, maar verrassend verfijnde salade die perfect past als lichte lunch, bijgerecht of frisse starter op een zomerse avond. Klaar in een paar minuten – en volledig vegetarisch!

Bereidingswijze:

  1. Maak de dressing:
    Meng in een klein kommetje de olijfolie met balsamicoazijn of citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Stel de salade samen:
    Verdeel de rucola over twee borden. Leg de bietjes erop, gevolgd door de verkruimelde feta.

  3. Garneer en serveer:
    Strooi de pompoenpitten over de salade en druppel de dressing eroverheen. Serveer direct.

 Tip:

Voor extra smaak kun je wat sinaasappelpartjes, verse munt of een lepeltje honing toevoegen aan de dressing. Ook lekker met wat gekookte quinoa of linzen als je er een maaltijdsalade van wilt maken.