Ingrediënten
  • 250 g mascarpone
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 8 lange vingers (savoiardi)
  • 100 ml sterke afgekoelde koffie of espresso
  • 1 eetlepel koffielikeur (optioneel)
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g frambozen
  • Cacaopoeder (om te bestuiven)
  • Zeefje (voor de afwerking)
Lisa Pover
150 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 250 g mascarpone
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 8 lange vingers (savoiardi)
  • 100 ml sterke afgekoelde koffie of espresso
  • 1 eetlepel koffielikeur (optioneel)
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g frambozen
  • Cacaopoeder (om te bestuiven)
  • Zeefje (voor de afwerking)

Een klassieke tiramisu, maar dan met een zomerse upgrade! Deze versie in een glas combineert het romige van mascarpone met de frisse smaak van bessen. Perfect als stijlvol dessert bij een diner of gewoon om jezelf te verwennen.

Bereidingswijze:

  1. Mascarponecrème maken:
    Klop de eidooiers met de suiker en vanille tot een licht en romig mengsel. Voeg de mascarpone toe en meng tot een gladde crème.
    Klop de eiwitten stijf in een schone kom en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel voor een luchtige textuur.

  2. Koffiemengsel maken:
    Meng de koffie met de koffielikeur (indien gebruikt) in een ondiep kommetje.

  3. Glazen opbouwen:
    Breek de lange vingers doormidden en doop ze kort in het koffiemengsel. Leg een laagje in elk glas.
    Schep daarop een laag mascarponecrème en verdeel wat blauwe bessen en frambozen erover. Herhaal de lagen en eindig met een mooie toef crème bovenop.

  4. Koelen:
    Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (langer mag altijd – een nacht is ideaal).

  5. Afwerking:
    Bestuif vlak voor het serveren de bovenkant met een laagje cacaopoeder met behulp van een fijn zeefje voor een mooie, klassieke afwerking. Garneer eventueel met een paar extra bessen bovenop.