Zacht, smeuïg en bomvol smaak – hummus is een echte allemansvriend. Of je het nu serveert als dip bij een borrel, op een broodje of als onderdeel van een Midden-Oosterse tafel vol lekkers: met dit klassieke basisrecept maak je in een paar minuten een perfect romige hummus die veel lekkerder is dan uit de supermarkt.
Bereidingswijze:
-
Pureren:
Doe de kikkererwten, knoflook, tahin, citroensap, olijfolie, komijn en een snuf zout in een keukenmachine of blender. -
Mixen tot romige massa:
Mix tot een glad geheel. Voeg beetje bij beetje het koude water toe tot de hummus mooi romig en smeuïg is. -
Afproeven:
Proef en voeg eventueel extra citroensap, zout of komijn toe naar smaak. -
Serveren:
Schep de hummus in een kom, maak er met een lepel een kuiltje in en besprenkel met olijfolie. Garneer met paprikapoeder, sumak of fijngehakte peterselie.
Lekker met:
-
Warm pitabrood of flatbread
-
Rauwe groenten zoals wortel, komkommer en paprika
-
Op een sandwich of in een wrap