Op zoek naar een warme, troostrijke soep die tegelijk romig en licht aanvoelt? Deze bloemkool-aardappelsoep is een echte klassieker met een moderne twist. De zachte, fluweelachtige textuur van de gepureerde groenten wordt heerlijk aangevuld door de krokante croutons erbovenop. Perfect voor een doordeweekse avond of als voorgerecht bij een etentje!
Bereidingswijze:
Soep:
-
Fruit de ui en knoflook in een grote pan met olijfolie of boter tot ze glazig zijn.
-
Voeg de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes toe, bak 5 minuten mee.
-
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de groenten gaar zijn (ongeveer 20 minuten).
-
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot glad.
-
Roer de room erdoor en breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat.
-
Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Croutons:
-
Snijd brood in blokjes.
-
Meng met olijfolie, kruiden en zout.
-
Bak in een droge koekenpan goudbruin, of rooster 10 minuten in een oven op 180°C, halverwege omscheppen.
Serveren:
-
Schep de soep in kommen.
-
Garneer met croutons en eventueel wat extra room of verse kruiden zoals peterselie of bieslook.