Desy

Meng de bloem in een grote kom met de suiker, gist, kaneel, zout, water en de melk. Kneed hier een soepel deeg van. Voeg halverwege klontje voor klontje de roomboter toe. Kneed het geheel goed door elkaar tot een licht plakkerig deeg. Leg het deeg in een met olie ingevette kom en laat het onder een natte theedoek op een warme plek een uur lang rijzen tot het twee keer zoveel is geworden.

Meng nu in een kommetje de noten, sukade, sinaasappel krenten en rozijnen door elkaar heen. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en druk de lucht eruit. Verdeel de vulling over het deeg en kneed het er voorzichtig doorheen. Maak een bal van het deeg en leg het even weg. Men ondertussen de amandelspijs met het ei en de citroen en vorm het tot een rol. Vouw ongeveer 1/3 van het deeg over de spijs heen en klap de andere helft er overheen. Druk goed aan en leg de stol op een met babkpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden terwijl je de stol nog een uur onder de theedoek laat rijzen. Bak vervolgens 25 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 160 graden en bak nog eens 15 minuten. Serveer met roomboter en bestrooi met poedersuiker. Eet smakelijk!


Pagina 2/2