Sabine

Het pompoenenseizoen is weer gestart

Langs de provinciale wegen heb je ze misschien al wel weer zien staan: karren voor iemands huis met daarop zelf gekweekte pompoenen. Het staat natuurlijk leuk, zo’n pompoen, maar het is ook heerlijk om er een soepje van te maken. En dat hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. Dit soepje bereid je bijvoorbeeld met maar een paar ingrediënten.

Dit heb je nodig:

  • 1 kleine ui, versnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 gram pompoen, zonder pitjes en in stukjes gesneden
  • 960 milliliter (groente)bouillon
  • 120 millilter kookroom
  • zout naar smaak

Zo maak je het:

  • Verwarm de olijfolie in een pan  op middelhoog vuur en voeg hier de ui aan toe. Roer tot de ui zacht is.
  • Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en roer af en toe tot het geheel begint te bubbelen. Zet het vuur daarna laag en laat de soep koken tot de pompoenblokjes zacht zijn.
  • Gebruik daarna een staafmixer om de pompoenblokjes fijn te maken.
  • De soep is in de koelkast ongeveer 3 dagen houdbaar.
  • Serveer met je favoriete topping.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Good housekeeping | Beeld Pixabay