Christel

Het zou het beste pompoenrecept aller tijden zijn…

Het is herfst en dat betekent dat pompoenen als paddenstoelen de grond uitschieten. Voor het huis pronken uitgeholde pompoenen, de grote vrucht staat op een herfstschaal in de woonkamer en we verwerken het dolgraag in verschillende gerechten. Kortom: de pompoen is van alle markten thuis. Pompoenmuffins zijn vandaag de dag populairder dan ooit en daarom wordt dit pompoenrecept voor goddelijke muffins massaal vastgeprikt op Pinterest.

De schrijfster van de blog This Grandma Is Fun meent het beste recept voor pompoenmuffins te hebben. Bakliefhebbers lijken het hier roerend mee eens te zijn, want het recept is al meer dan 13.000 keer bewaard. Wil jij de beste poempoenmuffins aller tijden proeven? Sla dan snel de volgende ingrediënten in en begin meteen met bakken!

Wat heb je nodig voor 12 muffins?

  • 500 gram poempoenpuree
  • 230 gram bloem
  • 200 gram witte suiker
  • 90 gram bruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 125 milliliter gesmolten kokosolie
  • 15 milliliter melk
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel kruidnagel

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor en doe muffinvormpjes in een muffin-bakblik.
  • Doe de bloem, witte suiker, bruine suiker, baksoda, bakpoeder, zout en de kruiden in een kom en mix dit.
  • Klop de eieren, pompoenpuree, kokosolie, melk en vanille-extract in een andere kom tot dit goed vermengd is.
  • Schenk het pompoenmengsel bij de droge ingrediënten en mix dit goed door elkaar. Er ontstaat een vrij dik mengsel. 
  • Verdeel het beslag over de twaalf muffinvormpjes.
  • Bak de cakejes gaar in 22 á 24 minuten, laat de poempoencakejes even afkoelen voor je ze eet.

Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nieuwsblad, This Grandma is Fun | Beeld: videostill, YouTube