Sabine

Pompoenchurros, ze zijn heerlijk!

We leven al lang niet meer in een wereld waarin de boer niet vreet wat-ie niet kent. We gaan inmiddels massaal naar de chinees voor een all you can eat-buffet en halen onze neus niet op voor Thaise afhaal. Wat we ook heerlijk vinden? Churros. Maar déze churros zijn net even anders.

Wie weleens op de kermis rondloopt of uit eten is geweest in een leuk Spaanse restaurantje, heeft ze misschien wel gehad: churros. Het wordt ook wel de Spaanse versie van de oliebol genoemd, maar dan net even anders en met chocolade, kaneelsuiker en poedersuiker. Maar er bestaat wel meer variatie op het Spaanse hapje dan dat. Zo heb je ook pompoenchurros. Dit zijn inderdaad, zoals de naam al weggeeft, churros met pompoen.

Dit heb je nodig voor de churros:

  • 180 milliliter water
  • 55 gram gekookte pompoen, fijn gestampt
  • 85 gram boter
  • 20 gram bruine suiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 130 gram bloem
  • snufje kruidnagel
  • snufje gember
  • snufje nootmuskaat
  • snuf kaneel
  • 4 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • olie om te frituren

Dit heb je nodig voor de chocoladesaus:

  • 50 gram donkere chocolade, in stukjes
  • 240 milliliter slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 15 gram boter

Zo maak je het:

  • Zet de frituurpan aan op 190 graden.
  • Haal de bloem en de kruiden door een zeef en zet ze even apart.
  • Meng in een andere kom de kristalsuiker met de snuf kaneel. Meng de kruidnagel, gember en nootmuskaat ook in de kom. Zet deze ook apart.
  • Breng in een pan het water aan de kook samen met de pompoenpuree, boter, bruine suiker, zout en vanille-extract. Wanneer dit kookt, voeg je de bloem met kruiden toe. Roer dit goed tot een dik mengsel ontstaat. Laat het daarna een beetje koelen.
  • Voeg daarna een voor een de eieren toe aan het mengsel en roer dit goed door.
  • Schep het deeg in een spuitzak en spuit daarna reepjes in het frituurvet van ongeveer 7.5 tot 10 centimeter lang. Houd je spuitzak wel 5 centimeter boven de warme olie.
  • Laat de churros in de frituur tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna even op een keukenpapiertje uitlekken en haal ze daarna door het suikermengsel.
  • Maak de chocoladesaus door alle ingrediënten voor de saus in een pan te laten smelten. Wanneer dit gesmolten is, kun je de saus over je churros gieten.

Op zoek naar meer lekkere recepten? Bekijk dan ook eens: 

Bron: Broma BakeryBeeld: Videostill YouTube Cooktube