Ingrediënten
  • 450 gram noedels naar keuze
  • 2 theelepels sesamolie
  • 3 lente-uitjes, in kleine stukjes gesneden
  • 2 theelepels verse gember, geraspt
  • 450 gram garnalen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 paprika, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels maizena
  • 80 milliliter sojasaus
  • 120 milliliter kippenbouillon
  • 60 milliliter chilisaus
  • 2 eetlepels sriracha
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • Handje geroosterde pinda's
  • Verse koriander, ter garnering
Tjitske
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram noedels naar keuze
  • 2 theelepels sesamolie
  • 3 lente-uitjes, in kleine stukjes gesneden
  • 2 theelepels verse gember, geraspt
  • 450 gram garnalen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 paprika, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels maizena
  • 80 milliliter sojasaus
  • 120 milliliter kippenbouillon
  • 60 milliliter chilisaus
  • 2 eetlepels sriracha
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • Handje geroosterde pinda's
  • Verse koriander, ter garnering

Zo maak je de lekkerste noedels met garnalen

Als een gerecht garnalen bevat, zijn wij er als de kippen bij. We zijn echt dol op deze schaaldieren! In een krokant jasje als snack of met heel veel knoflook bij de rijst: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Daarom ook vandaag weer een heerlijk gerecht en wel pittige noedels met garnalen. Laat de ingrediëntenlijst je niet afschrikken, want het is totaal niet moeilijk om te maken.

Deze pittige noedels met garnalen zijn overheerlijk.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en verhit hier de sesamolie in. Voeg de lente-ui en gember toe en bak dit totdat het begint te geuren.
  • Voeg de garnalen toe aan de lente-ui en breng op smaak met zout en peper. Bak de garnalen totdat ze niet langer transparant zijn en haal ze dan alles uit de pan.
  • Doe olijfolie in dezelfde pan en voeg de paprika toe. Bak dit ongeveer 5 minuten en voeg dan de knoflook toe en bak dit 1 minuutje mee.
  • Doe de maizena in de pan en roer dit door de groenten. Voeg dan de sojasaus, bouillon, chilisaus, sriracha en rijstazijn toe en roer alles zodat het gemengd is. Laat dit 1 à 2 minuutjes koken zodat het indikt.
  • Kook ondertussen de noedels gaar.
  • Doe noedels, garnalen en pinda’s bij de saus en meng alles.
  • Serveer op platte borden en garneer met koriander.

Lees ook: Recept: krokante garnalen uit de Airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill