Ingrediënten
  • 50 ml gin (bijv. London Dry of iets floraals zoals Hendrick's)
  • 80 ml vers grapefruitsap (roze voor mildere smaak)
  • 15 ml suikersiroop (of honing, naar smaak)
  • 5-6 verse muntblaadjes
  • IJsblokjes
  • Optioneel: bruiswater of tonic (voor een lichtere longdrinkvariant)
  • Garnering: schijfje grapefruit en takje munt
Lisa Pover
5 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 50 ml gin (bijv. London Dry of iets floraals zoals Hendrick's)
  • 80 ml vers grapefruitsap (roze voor mildere smaak)
  • 15 ml suikersiroop (of honing, naar smaak)
  • 5-6 verse muntblaadjes
  • IJsblokjes
  • Optioneel: bruiswater of tonic (voor een lichtere longdrinkvariant)
  • Garnering: schijfje grapefruit en takje munt

Zin in een cocktail die fris, stijlvol én verrassend verfrissend is? De “Pink Sunset” is precies wat je zoekt. Deze gin cocktail combineert de lichte bitterheid van roze grapefruit met het aromatische karakter van verse munt en de heldere botanische smaken van gin. Het resultaat is een cocktail die zowel dorstlessend als elegant is – perfect voor een zomeravond op het balkon, een tuinfeest of als verfijnde aperitief.

De zachte roze kleur en het frisse citrusaroma doen denken aan een zonsondergang aan zee. Serveer ‘m in een mooi glas met een schijfje grapefruit en een takje munt voor die echte wow-factor.

Bereidingswijze

  1. Munt kneuzen
    Doe de muntblaadjes in een cocktailshaker of glas en kneus ze lichtjes met een muddler of achterkant van een lepel – zodat de aroma’s vrijkomen, maar niet te bitter worden.

  2. Cocktail shaken
    Voeg gin, grapefruitsap, suikersiroop en een handje ijs toe. Shake stevig (ca. 10 seconden).

  3. Uitschenken
    Zeef in een gekoeld cocktailglas of over ijs in een tumblerglas.

  4. Afwerken
    Garneer met een schijfje grapefruit en een takje munt.
    Wil je een lichtere variant? Top af met een scheutje bruiswater of tonic.